Dobro došli na sajt Operativnog programa "Razvoj ljudskih resursa" 2012-2013

Aktuelnosti

Održana konferencija na temu „Iskustva u povlačenju sredstava EU - izazovi, mogućnosti i modeli dobre prakse"

Konferencija na temu „Iskustva u povlačenju sredstava EU - izazovi, mogućnosti i modeli dobre prakse", održana je 16. i 17. novembra 2017. godine u Kolašinu, u organizaciji NVO FORS Montenegro, na kojoj su učestvovali predstavnici organizacija civilnog društva, lokalne i državne uprave, javnih institucija i preduzeća, obrazovnih institucija, donatora i medija, iz Crne Gore i zemalja regiona.
Konferencija je održana u cilju promovisanja dostupne podrške Evropske unije korisnicima iz Crne Gore, predstavljanja primjera dobre prakse u prethodnom I tekućem korišćenju sredstava Evropske unije, razmjene iskustava sa korisnicima iz zemalja regiona i identifikacije glavnih izazova za uspješno korišćenje podrške, kao i preporuka za njeno unapređenje.
Uvodna obraćanja imali su šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Ajvo Orav, ambasador Bugarske u Crnoj Gori Mladen Červenjakov, predstavnik ambasade Hrvatske u Crnoj Gori Hrvoje Vuković, predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović i Veselin Šturanović iz NVO FORS Montenegro.
Predstavnica Direkcije za programiranje i implementaciju EU fondova Ministarstva rada i socijalnog staranja, Biljana Kovačević, učestvovala je na panel diskusiji „Mogućnosti u okviru finansijske perspektive 2014-2020” u okviru pomenute konferencije na kojoj su predstavljene planirane prioritetne akcije u okviru Sektorskog operativnog programa za oblast zapošljavanja, obrazovanja i socijalne politike 2015-2017, kao i očekivane aktivnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao ključne institucije koja koordinira procesom izrade, realizacije i praćenja realizacije Programa. Poseban osvrt je dat na sprovođenje grant šema u okviru tekućeg Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa“ 2012-2013 i dosadašnje, ključne rezultate podrške EU.